Languages:

This site is created using Wikimapia data. Wikimapia is an open-content collaborative map project contributed by volunteers around the world. It contains information about 22918917 places and counting. Learn more about Wikimapia and cityguides.

Banyumas

Banyumas kuwe jeneng kota (cilik) nang kabupaten Banyumas. Ganu kota kiye dadi ibukota Kabupaten Banyumas ning dong taun 1935 ibukota kabupatene dipindah ming kota Purwokerto merga saben taun kebanjiran.

Sisa-sisa kota Banyumas dadi ibukota kabupaten esih keton banget utamane angger ndeleng bangunan-bangunan nang komplek Kawedanan, uga bangunan-bangunan kuna sing dibangun nganggo gaya Arsitektur Landa. Siki kota kiye cokan diarani kota tuwa Banyumas utawa kota pensiunan.
Ning aja keliru, senajan kena diarani "kota tua", ning siki akeh sing nom lan anyar neng banyumas, yakuwe rumah sakit swasta, hotel ya wis ana, lan sekolah smkn 2 banyumas.
Dadi para sedulur sing pada lawas ora bali, kayane mandang pangling angger bali. sumonggo sugeng makarya teng tanah sabrang, dipun entosi konduripun.
Desa/kelurahan

1. Binangun
2. Danaraja
3. Dawuhan
4. Kalisube
5. Karangrau
6. Kedunggede
7. Kedunguter
8. Kejawar
9. Papringan
10. Pasinggangan
11. Pekunden
12. Sudagaran

Recent city comments:

  • Bakso Jozz, cak poer wrote 8 months ago:
    Muantab bakso & mie ayam ijo -nya
  • Klenteng , dyplonk (guest) wrote 2 years ago:
    klentenge anton/jeby
  • SMKN 2 BANYUMAS, widibmsyahoo.com (guest) wrote 5 years ago:
    the complete profile would be added next time. please wait
Banyumas on the map.

Recent city photos: